Jesteś spostrzegawczy, cierpliwy i odpowiedzialny? Łatwo nawiązujesz kontakty? Masz pogodne usposobienie i poczucie estetyki? Pomyśl, bo być może chciałbyś zająć się handlem?
Jeżeli chcesz:
prowadzić skuteczna sprzedaż towarów i usług,
udzielać przy tym poradnictwa sprzedażowego,
nauczyć się przechowywać towary zgodnie z obowiązującymi normami,
obsługiwać urządzenia sklepowe,
organizować działalność promocyjną,
sporządzać dokumentację sklepową,
prowadzić rozmowy sprzedażowe w języku obcym,
pozyskiwać nabywców, zbierać zamówienia i zawierać umowy sprzedaży,
obsługiwać komputer i posługiwać się specjalistycznymi programami sprzedażowymi…… Jesteś we właściwym miejscu, zapraszamy do naszej szkoły!
KARIERA ZAWODOWA
Typowymi miejscami pracy cukiernika są placówki zajmujące się sprzedażą detaliczną i hurtową (wszelkiego rodzaju sklepy i hurtownie z towarami o różnorodnym asortymencie), firmy handlowe na stanowisku sprzedawcy lub magazyniera,(w tym także w firmach prowadzących sprzedaż internetową), na stanowisku kierownika sprzedaży, w charakterze kierownika sklepu lub kierownika działu w większej firmie, we własnym przedsiębiorstwie handlowym.
Kwalifikacja w zawodzie: SPC.01. Produkcja wyrobów cukierniczych.
Tytuł: sprzedawca uczeń otrzymuje po zdaniu egzaminu z powyższej kwalifikacji.